CAT
ENG
Acadèmia de
DIBUIX I PINTURA
LA NOSTRA HISTÒRIA

La història del nostre centre va començar amb una prova pilot l’abril del 1981 per veure la viabilitat d’una escola de pintura a Gavà, arran de la proposta feta per Francisco Valderrama a l’Ajuntament de Gavà. Davant la esplèndida resposta del poble gavanenc, es va crear l’Escola de Dibuix i Pintura de Gavà en la seva primera ubicació al soterrani de la Torre Lluch. Un espai preciós amb uns sostres d’arcs voltats d’obra vista on el seu director i únic professor, Francisco Valderrama, es va posar davant ni més ni menys que de cinquanta alumnes. Fou allà on va pintar un mural de l’Ermita del Bruguers per desig de l’Ajuntament de Gavà.

 

En vista de l’èxit d’alumnat, l’Ajuntament de Gavà va decidir subvencionar l’acadèmia i donar-li un nou nom: Escola Municipal de Dibuix i Pintura de Gavà, on a partir d’aquest moment va començar un pelegrinatge per altres ubicacions com l’antiga Barberia de Gavà darrera la Torre Lluch, l’antic local de la Guardia Urbana, també a un pis del Carrer Gaudí i al Casal Sant Jordi. Des d’aleshores l’acadèmia va anar creixent en alumnat i en professorat i es va donar el nom de L’Atelier, l’Escola de Dibuix i Pintura de Gavà.

 

L’any 1996 es va tornar a canviar a la que és encara la ubicació actual, al Casal Municipal de Cultura American Lake, enclavament magnífic amb una jardí ideal per dibuixar al natural. Des de 2004 ja amb el nom definitiu, Belles Arts Fco. Valderrama, compartim dues acadèmies, la de l’American Lake a Gavà i la del barri de Centre-Montmar a Castelldefels.

 

Durant 34 anys, hem estat i estarem, sempre amb tots vosaltres.

 

 

Francisco Valderrama i Araceli Carreño

Escola de dibuix i pintura